Generasjonsskifte og eierskifte på garden?

Dato
22. oktober - 22. oktober 2015
Klokka
09:00 - 15:30
Pris
1750,- inkl lunsj
Sted
Smiegarden, kultur- og gjestehus, Undheim

Nærmere 100 bønder og familiemedlemmer med landbruksinteresser har deltatt på vårt kurs om generasjonsskifte og eierskifte på garden.

IMG_1560

En rekke gardsbruk og bondefamilier står foran et generasjonsskifte, er i gang med eller har gjennomført et generasjonsskifte.  Disse prosessene har i seg ulike faser og en rekke spørsmål som inkluderer jus, økonomi og ikke minst relasjonene mellom familiemedlemmer og slektninger. Tveit Regnskap og Succession tar disse utfordringene på alvor og inviterer til dagskurs for bønder og familiemedlemmer med landbruksinteresser.

Tema blir belyst gjennom innledninger, foredrag og drøftinger av aktuelle situasjoner.  Vi inviterer deltakerne til å sende oss spørsmål og problemstillinger på forhånd slik at vi kan tilrettelegge bidragene så langt som mulig.
   
IMG_0507  Seniorrådgiver Jarle Tveit fra Tveit Regnskap;
Verdsetting, konsesjonstakst, odelstakst, hva kan kjøper betale og hva må selger ha. Forhold til søsken. Gave/ gavesalg, full pris. Odelslov. Konsesjonslov. Avhendelseslov.  Skatt. Arveavgift. Dokumentavgift.

IMG_1183 Relasjonsrådgiver Bent Rune Sinnes fra Succession;
Familiens betydning for gardsbrukets organisering og lønnsomhet. Om å være far, mor, senior, junior, datter, sønn, ektefelle, svigerdatter, svigersønn, rolleendringer individuelt, i parforhold og familierelasjoner. Hvordan kan vi forebygge oppbrudd og samlivsbrudd?

Tidligere kursdeltagere omtaler kurset som ”veldig nyttig”, ”flott å mixe familie og samliv med gardsbruk” og ”Fantastisk bra!! Verdt hver krone!!”

Påmelding med navn, fakturaadresse og evt. spørsmål kan sendes; bent.rune@succession.no , telefon 97512353. Kursavgiften refunderes ikke ved sykdom uten egen avtale.

PS!
Hvis kurssted og tid ikke passer for deg, eller du ønsker kurset satt opp i ditt nærområde kan du kontakte oss for en vurdering av dette.

Jærradioen har laget dette intervjuet med oss: