Blogg

Portrett: Skipsreparatøren Arne Olufsen

 

IMG_1191

Jeg stortrives i skapende prosesser, sier gründer Arne Olufsen, eier av A. Olufsen Ship & Offshore på Killingøy i Haugesund.

Han har passert 70 år, og er en kreativ, kraftfull og nærværende leder for sine medarbeidere.

Olufsen startet sin karriere som landets yngste skipsbyggermester på Karmsund Verft. Sammen med én ansatt startet han i 1977 egen virksomhet med reparasjon og ombygging av kystgående fiskebåter ut fra et nedlagt lager på Moksheim.

Olufsen forteller at bedriften startet i nedgangstider, ikke ulikt dagens situasjon.

Men i dag snakker alle om pris – og vi må være nøyaktige og effektive for å være med i konkurransen, sier Olufsen.

Han ser at en slikt økt konkurranse skaper rom for mer fantasi og legger til rette for kreativitet.

– Suksessen min har nok vært at jeg har villet skape noe. Markedets oppturer og nedturer har gitt erfaringer og bevisstgjort meg på omtanken for medarbeiderne mine. Det er jo de som gjør jobben, sier Olufsen.

Arne Olufsen ser ikke for seg at han skal legge inn årene med det første.

– Tanken er kommet, sier han, at jeg må legge opp en plan så bedriften kan seile videre etter meg.

Jeg går fra Arne sitt kontor og tenker på en moden, trygg og erfaren bedriftsleder det er motiverende å være sammen med.

Du kan lese mer om A. Olufsen Ship & Offshore på deres hjemmeside www.aoso.no

Tekst og foto: Bent Rune Sinnes

27. mar, 2015