Blogg

Gruer du deg til kranglingen i sommerferien?

IMG_0734

Vi er nå i ferd med å legge de røde maidagene bak oss. Neste store ferietid for barnefamilier er skolens sommerferie. Da flyr sommerfugler både i magen og rundt oss. Hva vil skje i år? Noen gleder seg, andre gruer seg og andre gjør begge deler; de grugleder seg.

Par og foreldre som har deltatt på våre samlivskurs eller parsamtaler, sier de har håp og forventninger til hverandre om at kritikken, sarkasmen og den plagsomme muren av taushet ikke skal få ødelegge enda en gang. Men så skjer det likevel…og noen spør seg om de bør bryte samlivet.

Psykolog Maren Sand Helland har i sin ferske doktorgradsavhandling undersøkt hvordan parforhold endrer seg gjennom barnas oppvekst. Mødre med 18 måneder gamle barn ble stilt en rekke spørsmål om mange aspekter ved livssituasjonen deres:

– Å kritisere hverandre mye er ren gift for parforholdet, sier Helland til NTB.

–  I stedet for at de faller inn i en uvane med å kritisere hverandre, bør de hjelpes til å støtte og heie på hverandre, sier Helland videre. Dette kjenner vi også fra John Gottmans forskning.

Derfor tilbyr Succession nå FFP (Før Ferie Prat).

FFP er et tilbud til par som ønsker å bli bedre på å håndtere de krevende situasjonene som har en lei tendens til å ødelegge ferien.  FFP er en pakke med parsamtaler, kartleggingsverktøy og kommunikasjonsverktøy.

For mer informasjon, eller for å avtale tid send en mail til bent.rune@succession.no 

God sommerferie!

Hilsen Bent Rune Sinnes

24. mai, 2015