Blogg

Kommunikasjonspakke for samlivspartnere på gründerekspedisjon

Nei, du må ikke skille deg for å gjøre suksess som gründer. Men du må være bevisst på fellene.

Professor Tor Wallin Andreassen ved NHH etterlyser i en artikkel i Dagens Perspektiv en mer edruelig gründersatsing. Han viser til da Roald Amundsen skulle bemanne en av sine ekspedisjoner. Polfareren skal ha rykket inn en annonse i Aftenposten: «Deltakere til ekspedisjon med usikker retur, søkes». På denne måten ville han sikre seg deltakere med rett motivasjon. Andreassen sier det er på samme måte med gründere: det er hardt arbeid, store forsakelser og svært lav sannsynlighet for suksess.

– Til syvende og sist handler det om at man kommuniserer. 69 prosent av de vanskelige tingene i et parforhold er vedvarende, men håndterlige. Likevel ender dessverre mange opp med å skille seg fordi man ikke gjør det nødvendige grunnlagsarbeidet, sier familie- og bedriftsrådgiver Bent Rune Sinnes i Succession, et rådgivningsfirma med spesialkompetanse på kommunikasjon og samarbeid i par, familier og virksomheter.

Slik innleder journalist Line Kaspersen sitt intervju med meg i Dagens Næringsliv.

Samlivspartner til gründerekspedisjon med usikker fremtid, søkes

I gründervirksomhet må ikke «å bli rik» være den sterkeste drivkraften. Det er heller ikke riktig å hylle de få som lykkes, og glemme de mange som ikke får det til. Jeg mener som Andreassen at det er viktigere å fokusere på hva som skal til for å lykkes.

Min arbeidshypotese er at gode samlivsforhold er blant de viktigste suksessfaktorene for gründere. Parforholdet er en ressurs når dagene er fylt av bekymring og avviklingen truer. Samtidig er et trygt parforhold et godt sted å dele gleder og feire nye oppdrag. Tilsvarende er et dårlig fungerende samliv demotiverende og hemmende i kreative og nyskapende arbeidsprosesser. Gründerekspedisjonen trenger ikke å gå på bekostning av samlivet.

De parene som evner å hente seg inn igjen etter en runde med konflikt har større forutsetninger for å lykkes over tid, enn de som avslutter i forakt og en mur av taushet. Disse fellene kan forebygges.

Succession tilbyr kommunikasjonspakke for gründerekspedisjoner. Pakkene skreddersys det enkelte par og inneholder tester, undervisning, trening på kommunikasjonsferdigheter og en samlivsplan for gründerekspedisjonen videre. Kontakt meg på bent.rune@succession.no for mer informasjon og tilbud.

Lykke til med ekspedisjonen!

03. jan, 2016