Blogg

Vi trenger deg i gjenoppbyggingen etter pandemien

Jeg skriver en liten hilsen i disse rare dagene, mens jeg tenker på dere som eier og driver egen virksomhet.   Dere har, og har hatt, stort ansvar og stor betydning for enkeltpersoner og deres familier.

Jeg fikk en mail fra NHO om viktigheten av å snakke med bl.a. ansatte og kunder om bedriftens situasjon. Det er viktig! Samtidig er det nødvendig at vi snakker om hvordan vi har det  – både i jobb og familie. Det er viktig å ikke miste seg selv og dem vi har rundt oss.

Vær raus i din deling av gode minner, bekymringer, frykt, redsel, håp og drømmer.

Jeg snakket med en bedriftseier som har hatt mange opplevelser i sitt unge liv. Skuffelser over nederlag.  Store gleder over vellykket forretningsdrift. Frykten for hva som skjer med bedriften nå.

Jeg minnet ham på at det fortsatt er behov for hans engasjement og skaperevne når samfunnet restarter etter «pandemifase 3».  Vi ble enige om at det er viktig å snakke om hvordan vi har det.

Angsten griper oss hvis vi later som de vanskelige følelsene ikke er der. Derfor oppfordrer jeg deg å dele tanker og følelser med den som vil lytte.  Hvis du vil ringe meg, eller sende meg noen ord, er du velkommen til det.

NHO omtaler noen krisehåndteringstips til små og mellomstore bedrifter. De understreker nødvendigheten av å:

  • Snakke med dine ansatte.
  • Snakke med dine kunder.
  • Snakke med dine leverandører.
  • Snakke med dine finansielle partnere.
  • Snakk med kommunen.

Du kan lese hele artikkelen på denne lenken:
https://www.nho.no/tema/arbeidsliv/koronaviruset/krisehandteringstips-til-sma-og-mellomstore-bedrifter/?fbclid=IwAR2xzSnFOoJoT53i1nFNXgr93cwc-6Yeu3Itlz7cW9iFRY39aSB4bJMpNks

Nå er tiden for å stå sammen, forankre seg i relasjoner og ta vare på hverandre.

Jeg ønsker deg mange gode samtaler i denne rare tiden !

Hilsen

Bent Rune Sinnes 

bent.rune@succession.no

25. mar, 2020